Фуудтракс по западен модел превземат Кабул

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

До неотдавна едва ли някой можеше да си помисли, че западните влияния и вкусове могат да превземат столицата на Афганистан Кабул. Когато на власт бяха талибаните, това беше немислимо. Сега обаче е съвсем различно. Гладните жители на града от рано сутрин могат а разчитат на Навид Mури, решил да въведе продажбата на хамбургери и хот дог на колела.
За целта местният предприемач  оборудва 6 фуудтрака по западен образец, които да обикалят града. Основава фирмата си преди година, и дневно печели по около 40 евро от фуудтрак, доходи за които 70% от населението на страната само могат да си мечтаят. И когато бизнесът върви е добре, но нещата не започват толкова лесно. „В първите седмици и месеци хората не знаеха за какво става въпрос. Мнозина възприемаха колите за рикши, а други мислеха че продавам сладолед”, разказва за АФП Нури.

 Друго предизвикателство пред което се изправил е хранителната  хигиена, тъй като в страната му тя може само да е пожелателна.  Месото за своите бъргъри и сандвичи доставя чак от пакистанския град Карачи. Клиентите му постепенно научиха вкуса на добре и бързо приготвените сандвичи. „Хората не разполагат с нужното време за да готвят, и това за нас е една добра алтернатива”, споделя доволен клиент. Така окованият до скоро в оковите на радикалния ислям град може да промени и модернизира облика си. А защо за това да не допринесат и фуудтракс.

Мартин Иванов
По материали на АФП
Снимка: АФП

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар