Трифон остана в сърцата и на феновете от Хютелдорф

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Напусна ни Трифон  Иванов– един от най-големите футболисти- човек не само с големи спортни но и човешки качества, оценен по достойнство навсякъде където е играл. Паметта му беше почетена и от виенския клуб „Рапид”, където играе два сезона между 1995 и 1997 година. Ето какво написаха на сайта на зелено-белите часове след като научиха за смъртта му. 

„Скърбим за Трифон Иванов”. „Неочаквана и ужасна новина дойде днес от България. Както написаха от местния футболен съюз неочаквано след сърдечен удар почина Трифон Иванов, който игра известно време за нас”, пише в кратко съобщение спортният клуб.
В „Рапид той дойде през 1995 година, само година след като с националния отбор на страната си стигна до полуфинал на Мондиал 94. Със своя неподражаем стил и офанзивен начин на игра, той остана в сърцата на феновете на „Рапид”. Въпреки че игра само два сезона за зелено-белите от Хютелдорф, и днес Иванов остава незабравим с култовия си характер.  Легендарна ще остане способността му само дни  след тежки контузии защитникът да е на бойни нога. Припомня се случаят когато влиза в игра за виенчани в мача срещу „Спортинг” Лисабон само дни след претърпяна операция на менискуса.  В реванша с португалския тим Иванов помогна за класирането на зелено-белит е напред с голова асистенция за 2:0 в края на мача. През 1996 година играе финал за УЕФА и става шампион на Австрия.   Той бележи и два гола за „Рапид” в квалификацията за Шампионската лига срещу „Динамо” Киев. Припомнят се и успехите му за националния отбор на страната. 

Австрийските медии също пишат или споменават за Иванов. Вестник „Курир“ пише: Почина култувото либеро Трифон Иванов В Radio  Arabella и „Дер Щандарт” също  припомнят историята на големия футболист играл за зелено-белите. Австрийските колеги припомнят пътя му от испанския „Бетис“ до „Рапид“ и участието му във финала за купата на УЕФА. В неделя преди 316-тото столично дерби между „Аустрия“ и „Рапид“ легендарния защитник ще бъде почетен с едноминутно мълчание.

 Поклон пред паметта му!

Мартин Иванов
По материали от Интернет
Снимка: rapid.at

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар