Добре дошли в царството на бонбоните

Rate this post
Screen+Shot+03-29-16+at+10.51+AM

Кой  ли  не обича бонбоните? Те са изкушение за мало и голямо , но особено децата проявяват нескрито любопитство и интерес към  захарните вкусотии  във всякакви форми- на цветя, животни,букви и каквото се сетите  още. От това се е възползвал един германец- Флориан Белгард, който развива креативните си идеи, превръщайки една безцветна маса от захар в разноцветни бонбони.
Преди повече от 10 години Флориан решава да смени попрището си, като се преориентира от фризьорството към сладкарството като сменя Кьолн с Гданск.

„Благодарение на ръчно изработените бонбони мога да видя повече грейнали детски лица”, казва за „Дойче Веле” майсторът. И на него това му доставя удоволствие. Една загрята до 160 градуса маса от захар е в основата на бонбоните. Необходимо е да се наложат доста слоеве, докато накрая се получи гигантски 8-килограмов бонбон. Да размесиш осем килограма захарна смес във въздуха никак не е лесно. Изработката на 10  килограма бонбони с вкус на плодове отнема около час, а това също си е доста работа. Според Белгард  въздухът променя вкуса и цвета на захарта и с негова помощ може да се влияе на аромата на бонбоните.  Сладки изкушения в пъстри цветове и вкусове. С бонбонената си манифактура бизнесмоделът на Флориан е толкова  успешен, че в Полша вече е открил десетки магазини. Концепцията съчетаваща възможността да пробваш  вкуса на бонбоните на място  и шоу е наистина печеливша.

Мотиви за създаване на бонбоните не липсват, а да напишеш цяла дума върху един бонбон си е вече висше изкуство. Ежедневно Флориан Белгард произвежда ръчно бонбони във цялата гама от вкусове и цветове, а самият той се чувства като артист на сцената, тъй като винаги може да измисли нещо ново, което да превъплати в сладко изкушение. На  клиентите с безгранична фантазия се дава възможност сами да измислят дизайна на своите бонбони, и така да получат един личен сладък подарък от майстора на бонбони от Гданск- Флориан Белгард.

Мартин Иванов
По материали на „Дойче Веле”
Снимка: „Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар