Деца се потапят в света на фараоните с помощта на Lego

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post
Screen+Shot+04-05-16+at+11.20+AM

Малките посетители на Националния музей в Кайро вече имат възможност да си представят впечатляващия свят на фараоните по един  особен начин. Сътрудниците в музея са създали специален детски кът, в който с помощта на Lego фигури на предците им, децата ще могат по-добре да вникнат в древната история на страната си.
И всичко е направено така за да могат децата да видят, разберат, научат и сами подредят повечето от фигурите. Така например един саркофаг изграден от Lego може да бъде видян до съвсем оригинален такъв.   ”Искаме да покажем на децата античната история на египетската цивилизация по един друг начин. Играейки те се научават по-добре да разбират историята”, казва за АФП детската учителка  Масер Ибрахим. За повечето деца разглеждането на самите експонати е доста скучна работа, но по съвсем друг начин изглеждат нещата, когато трябва да направят нещо с Lego. “Когато направя например някой храм, тогава се питам как са били направени тези впечатляващи храмове в миналото”, споделя едно от децата. Друго намира  това за чудесно, и с помощта на играта според него е доста по-лесно да се научат много нови неща.

Screen+Shot+04-05-16+at+11.15+AM

От идеята са впечатлени не само те, но и възрастните. Мнозина от тях също идват в детския кът. „В музея има много какво да се види, но липсват достатъчно обяснителни табелки и ако човек не знае за какво става въпрос заставайки пред един експонат, то това е още по-трудно да бъде разбрано от децата”, казва възрастен посетител. Детският отдел вече привлича цели класове от ученици. „Водя с удоволствие учениците си тук тъй като могат да учат и едновременно с това да играят”, казва  учителката Мархане Али. Така според нея те откриват например как фараоните са строели пирамидите и как е изглеждал ежедневния живот в древността. Създаването на Lego изложбата е отнело близо  2 400 часа работа и 500 хил. части от Lego за да се изгради един по-различен свят на фараоните.

Мартин Иванов
По материали на АФП
Снимки: АФП

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар