VW проби и в хранителната индустрия с пикантни маркови вурстчета

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Screen+Shot+05-10-16+at+06.42+PM7,2 млн.колбаси  е продал концернът от Волфсбург през 2015 г.

Оказва се не от съвсем скоро  автомобилният концерн „Фолксваген” е известен не само с високо качествените автомобили които предлага, но и с пикантните си  къри вурстчета, за които е използвана суровина от местни месопроизводители. Популярността им расте лавинообразно, и само през 2015 година VW е продал 7,2 млн. колбаси.
  В началото колбасите са били предназначени само за  „вътрешна употреба’ от служителите, но  постепенно се превърнали в хит на пазара.   „Хората ни добре познават къри вурстовете още от 1973 година, и служителите си ги хапват с удоволствие сутрин, обед и вечер”,  казва Мартин Кордес, шеф гастроном на VF за АФП. И се стигнало до там, че концернът отворил собствено месопреработвателно предприятие, където годишно се  произвеждат 1 200 тона салам.

Screen+Shot+05-10-16+at+06.32+PM

Суровината идва от региона на Волфсбург и в предприятието я превръщат във вкусните маркови колбаси. Шефът на предприятието Франческо ло Прето разбира се не разкрива тайната на „фирмените колбаси”, но казва, че благодарение на подправките те наистина са много вкусни особено с кетчуп. На тях е отделено специално място и в музея на концерна във Волфсбург.

Мартин Иванов

По материали на АФП
Снимки: АФП

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар