Да пренощуваш в кран на пристанището в Амстердам

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Screen+Shot+05-24-16+at+12.48+PMОт 435 евро нагоре струва нощувката в необичайния хотел

Че Амстердам е във и около вода, струва ми се няма спор. Знаят го и онези, които не са се докосвали до каналите на града. А как ли би изглеждал той от височина от 45 метра, не в центъра, а на пристанището, където се намира един от най-необичайните хотели, в който може да си представите  че някога може да пренощувате…. един кран. Идеята за изграждането му хрумнала на Едвин Корман, а неговото творение ни представя „Дойче Веле”.
За да го създаде, той купува стар кран за едно евро, и подменя почти всичките  му детайли. Оцветените в червено са нови, а тези в сиво са оригинално запазени. Честта да изпробва удобствата на хотела се пада на репортерката на „Дойче Веле” Карлоте Арнолд.

Screen+Shot+05-24-16+at+12.58+PM

Няколко стълби и  тя се озовава до единствения вход, водещ право нагоре. „Нормален ли е този шум в кабината?”, пита собственика тя. „Не, това не е нормално”, отвръща през смях той. След само 30 секунди Карлота се озовава в неподозирано приятна обстановка в една от стаите, която освен това и предлага изглед към целия град, накъдето и да се обърне. „Това е старата кабина за контрол на крана. Кранистът е седял тук долу в ъгъла”, показва и Едвин. Обновяването на крана и превръщането му в луксозен хотел струва около 3 млн. евро. „Исках да направя нещо изключително налудничаво, като най-добрия дизайнерски хотел в един кран”, признава още предприемачът. За творението си дори получил специална награда. Всяка от трите стаи в хотела  представлява отделно дизайнерско решение. „Не е препоръчителен за онези, които не понасят височините’, заключава карлота, докато се любува на прекрасната гледка към Амстердам. Строителството  му продължило почти три години. С падането на нощта градските кулиси се променят. Изгледът към лунното небе от подобна височина преди е бил привилегия само за кранистите.  Най-голямата изненада обаче,  която  очаква Карлота е джакузи в най-високата точка на хотела на 60 метра от земята.

Ако  планирате скоро да посетите Амстердам, и няма къде да пренощувате, то това би било идеална възможност да съчетаете едно необикновено преживяване не само по вода, но и от въздуха, си струва да помислите над идеята да пренощувате поне веднъж в един кран. Е, може би това не би било по джоба на всеки, защото нощувките в луксозния хотел тръгват от 435 евро  без закуската. Всяко удоволствие  обаче си има своята цена, но пък е сигурно, че никога няма да забравите тази нощ. 🙂

Мартин Иванов
По материали на „Дойче Веле”
Снимки: „Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар