С Lopifit бягаш и караш велосипед в едно

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Screen+Shot+05-26-16+at+09.38+AMЗа тези от  вас,  които искат хем да тичат хем да карат велосипед е едно ново холандско изобретение, което може да промени сутрешната ви разходка. И когато се изморите да тичате или ходите , може да покарате. Да,  Lopifit е комбинирано превозно средство, създадено в холандския град Утрехт, и изпробвано от водещата на „Дойче Веле” Майке Крюгер.
Освен че комбинира в едно карането на колело и бягането, този необикновен хибрид както е модерно да се казва, е подсилен в крак с модата и с малък електродвигател. Защо Lopifit е толкова удобен за разходки? ”Защото с помощта му е по-бързо. Може да се движите с до 25 километра в час. Това е много по хубаво отколкото само да тичаш”, разказва Роб ван Ойен, отговарящ за рекламата на проекта. Lopifit започва да се  произвежда през 2014 година, но едва сега пробива на международния пазар и добива популярност дори отвъд Океана, благодарение  на един американец, чието видео споделено  във социалните мрежи е гледано от над 80 млн. потребители. А това подействало като истински тласък за производителите, като Lopifit достигнал дори до Катар, където въпреки специфичните условия и облекло на местните бързо намира радушен прием. Подобен интерес е неочакван. „Имахме проблеми, защото не можехме да реагираме толкова бързо, а получихме толкова много запитвания”, признава ван Ойен.

Според едно изследване направено сред 500 души, 30% от тях могат да се качат на Lopifit без каквито и да са упражнения, и едва за 10% това е доста трудна задача. „Аз съм сред 60-те процента, които имат нужда от минута за да се настроят”, казва Майке, и признава че придвижването с него е доста бързо. Тя изпробва уменията си както по улиците на Утрехт, така и извън града. Въпреки че холандците са известни като сериозни любители на велосипедите Lopifit е все още малко познато и необикновено превозно средство за тях. Оказва се че не е проблем да се кара дори от възрастни дами или елегантни госпожици с токчета, които се впускат в приключението да се повозят на Lopifit провокирани от Майке. За някои от тях е интересно, за други по-трудно отколкото са мислели. Сигурно  човек има нужда от известни упражнения, но свикне ли веднъж, дори може да похапва карайки Lopifit. И въпреки че е по-бързо велосипедите едва ли скоро ще изчезнат от холандските улици.

Мартин Иванов
По материали на „Дойче Веле”
Снимка „Дойче Веле

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар