Време за промени

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 1 Flares ×
Rate this post

IMG_20150508_165830 (2)Скъпи приятели и читатели!

След близо 10 години, в които блогът ми се помещаваше на платформата Blogger.com настанаха времена на промени. За това време в него публикувах над 870 текста, а той натрупа близо 240 хил. прочитания , като винаги съм се стремял да следвам мотото на блога:”Целта на написаното е да бъде прочетено”,и да предоставям интересна информация, вълнуващи пътеписи, репортажи, интервюта и лични  впечатления от преживени събития, в които съм бил пряк участник, такива които могат да ви накарат да научите нещо ново.

Признавам, че някои от тях може би не са били с необходимото качество както като съдържание, така и като визия, защото  платформата не предлага необходимата пълна функционалност и динамика при представяне на съдържанието, така както ми се иска на мен, а предполагам и на вас. Но пък човек се развива и търси винаги нови възможности за да претвори мечтите и желанията си.


Ето защо и аз реших да преместя блога от досегашната платформа в Word Press, която дава много по-голяма функционалност  както се надявам че ще се убедите. Нещо повече, блогът вече си има свой домейн- marto1602.com.

marto1602.blogger.com  за сега няма да го затварям, но постепенно всичко което публикувам ще минава в новия блог. Там ще намерите и всички стари текстове, които съм преточил внимателно, така, както се претача старото вино от бъчвите в бутилки, за да се съхраняват по-добре, да са  подредени за да са достъпни за всеки читател, който реши да се докосне до тях

Тъй като е в процес на конфигурация, все още не съм успял да категоризирам статиите според спецификите им, но бавно и полека и  това ще стане.  Ще продължа да спазвам възприетия принцип, и да предлагам изключително интересни и полезни четива, които понякога се надявам да ви карат да ги препрочитате и коментирате.

В същото време се постарах да избера удобен и комфортен дизайн, признавам малко панорамно изглеждащ, но идеята ми бе да акцентирам не само върху текста, но и върху изображенията, а блогът да изглежда по-динамичен. Прегледах стотици теми, кои по-хубави, кои не чак толкова. Държа да споделя, че не всички са подходящи за личен блог, и човек трябва да пробва за да разбере  коя може да му пасне. Нарочно се спрях на тази, защото позволява използването на удобен слайд, който също създава усещане за динамика. Обещавам да не претрупвам глога с прекалено много джаджи, защото всичко трябва да се прави с мярка, и ефектността не трябва да измества ефективността. А първата му задача е да ви информира, защото знанията правят хората истински богати. Благодаря ви че го четете и се надявам да продължите да го следите и на новото му място.

С уважение: Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар