Все по-близо до мечтата за български електромобил

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

1В света на мобилността, когато всеки търси възможност за по-бързо, по-евтино и съобразено с околната среда придвижване, страната ни е на път да създаде първия градски миниелектромобил с широка приложимост: за лично използване и за нуждите на различни бизнеси. Стъпка напред към нейното осъществяване ще бъде първото представяне на колата Harmony на 29 август 2016 година, от 10,00 часа, на паркинга на THE MALL.

То ще бъде съпътствано от откриването на зарядна станция и тест драйв с различни марки електромобили. Събитието ще даде възможност на потребителите да се запознаят с ключови доставчици на електромобили у нас и възможни производители.

Harmony се разработва в рамките на проектите PlusMOBY и FreeMOBY (Устойчиваградска е-МОБИлност), по които Българска асоциация Електрически Превозни средства (БАЕПС) работи в консорциум с партньори от Италия, Великобритания, Испания, Полша, Австрия, Дания и Румъния с финансиране по Седма рамкова програма на Европейския съюз за научни изследвания. МОБИ-колите със слънчеви батерии на покрива съчетават в едно предимствата на възобновяемата енергия от слънцето и екологичния електромобилен транспорт, който е без алтернатива за по-чиста, по-безшумна и здравословна градска среда.

Дизайнът на колата е направен в рамкитена проекта от водещи италиански автомобилни дизайнери, а тя може да се произвежда и в България както за вътрешния пазар, така и за износ.

С параметри като: до 150 км пробег с едно зареждане; скорост от над 90 км/ч.при четири часа пълно зареждане от обикновен контакт; сменяеми акумулатори, зареждани и на външна станция, а при необходимост захранващи външни консуматори –Harmony е широко приложима: от персоналенпътническиелектромобил до мини-пикап заразноснастоки и храни.

Освен това Harmony заема площ по-малка от едно стандартно паркомясто и това я прави изключително подходяща за теснитеградски улици и постоянно недостигащи места за паркиране.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар