Линда Хесе пя за дечица болни от рак

2 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 2 Flares ×

screen-shot-09-14-16-at-10-04-pmТова не е необичаен концерт за 29-годишната германска изпълнителка Линда Хесе. С прекрасния си глас и акустични изпълнения, тя донесе малко радост и светлина в очите на малки дечица от една клиника в Берлин. От две години Линда е посланик в кампанията за борба против рака, като дори написа специална песен, озаглавена „С всичка сила“. Освен нея тя изпълни пред своите малки фенове „След дъжда“, мелодична балада, в която се пее, че след дъжда винаги изгрява слънце на синьото небе.

„Това преди всичко са деца, които винаги са директни и могат да ти кажат ако нещо им харесва или не”, казва Линда. В специализирания център за лечение на болни от рак деца в момента живеят 19 пациенти. Не всички от тях имаха сили да чуят концерта на Линда. Несария е едно от момиченцата, което е от август в центъра и се бори със сарком. Всеки от пациентите тук има своя история, като Линда не отказа на никого от тях да поговорят и да ги подкрепи. Една от тях е 14-годишната Лиза, която била поразена от рака след претърпяна сърдечна трансплантация.

„Аз съм ангажирана лично с това, чрез музиката да покажа, че трябва да сме толерантни към всички болни от рак хора, защото ако аз се чувствам добре и съм здрава, има хора, които не са”, продължава Линда. И тя даде с изпълненията си всичката си сила на тези деца и родителите им, като се надява, че поне за малко ги е накарала да забравят за болестта

Мартин Иванов

по материали от Интернет

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар