„Чик” – филмов разказ за проблемите на подрастващите, приятелството и любовта

2 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 2 Flares ×
Rate this post

screen-shot-09-15-16-at-11-21-amФатих Акин е режисьор, който не се нуждае от представяне,а неговите филми едновременно изпъстрени с хумор и вглеждане в проблемите на мигрантите в Германия- още повече. Наскоро в Берлин показаха премиерно и новият му филм- „Чик”. От него ще разберете историята на едно 14-годишно момче, чиято майка дори на чаша водка печели първенството по тенис  🙂  Но не всичко е толкова смешно, защото тинейджрът на път да прекара най-шантавото си лято ще се изправи пред проблемите , с които се сблъскват всички подрастващи – проблеми с приятели, хомосексуализма, първата любов.

„Героят ми Майк дълго време е тъжен защото не може да си намери правилните приятели, и да се интегрира в училище”, казва Тристан Гьобел. Всичко се променя когато среща 14 годишният Андрей, наричан Чик.

„Той е много мек, макар и да изглежда грубоват, но няма доверие на никого преди да срещне Майк”, казва Ананд Батинг. И двамата се впускат в едно приключение. А на премиерата на филма присъства още един герой- малката синя „Лада” Нива, кола без почти никакви джаджи, която не прилича нито на „Порше”, нито на „Мерцедес”, но пасва много добре на Майк и Чик.

„Мисля че това е четвъртата кола. Снимах филма с четири коли „Лада”– две черни и две сини”, разкрива Акин. Ананд, чийто корени са от Монголия признава, че се научил да шофира по време на снимките и го намира за чудесно. Филмът е по книгата на починалия през 2013 година писател Волфганг Херндорф, една успешна история с послание.

„Човек просто трябва да го направи, а не да го мисли много време. Това научих от книгата”, признава Акин.

Мартин Иванов

по материали от Интернет

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар