Хора с аутизъм завладяват софтуерната индустрия

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 1 Flares ×
Rate this post

screen-shot-09-19-16-at-08-56-pm27-годишният Кори Уайз работи в калифорнийска софтуерна фирма където тества различни програми е незаменим за своя шеф. Той има всички предпоставки да върши подобна работа, защото е аутист.

„За разлика от другите хора аз оставам по-дълго време концентриран, и мога да забележа по-добре някои детайли”, казва специалистът. По думите му на него му попадат неща, на които другите почти не обръщат внимание“, казва той. Той не единственият аутист в компанията.

„Предлагаме на клиентите си една услуга. Не сме благотворителна организация, и не трябва да сме такава, защото имаме свое ноу-хау. Работниците ни са добри, и допринасят за растеж на бизнеса ни”, казва шефът Гари Беноат. Други концерни като  Microsoft или германският SAP също разчитат на хора с аутизъм.

„Аутистите заслужават да получат също толкова шансове, колкото и останалите хора”, смята Кори. Въпреки това по-голяма част от тях са безработни, а мнозина настояват аутизмът да отпадне като критерий за това дали даден човек да бъде взет на работа или не.

Мартин Иванов

по материали на АФП

Снимка; АФП

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар