„Parisian Floors“ показва Париж от една по-особена перспектива

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

screen-shot-09-23-16-at-10-43-amДокато посетителите на Париж нормално гледат нагоре, снимайки се с някои от забележителностите като Айфеловата кула или катедралата Нотр Дам, един художник търси мотиви за своите снимки в краката си. Това е германският фотограф Себастиан Ерас, чийто проект  „Подовете на Париж” („Parisian Floors„) вече има над 100 хиляди последователи в Instagram. За него ни разказва „Дойче Веле”.

В неговите снимки често може да видите шикозни мъжки обувки върху изрисувани с най-различни мотиви подове. Това е е дна по-различна перспектива върху града на любовта, която Себастиан Ерас, предлага в своя проект „Parisian Floors“.

screen-shot-09-23-16-at-10-48-am„Повечето стоят тук край Нотр Дам, концентрирайки се върху църквата и изпускат да видят някои неща по земята като красива плочка, обозначена като Point Zero или красиви мозайки, които понякога остават скрити за очите”, казва фотографът. Идеята му дошла, когато започнал да учи френски език. Професията разделила времето му между родната Бавария, Белгия и Франция, където започнал да прави снимки за своята серия. Винаги е в търсене на нови мотиви, макар че понякога няма късмет, и диренията му съвсем не са лесни. Пред него врати отварят обаче и някои от най-реномираните хотели, когато обясни какво иска да прави. За година и половина публикува в профила си в Instagram над 450 снимки.

„Винаги се оглеждам наляво и на дясно за интересни обекти”, признава Себастиан. С работата си е привлякъл не само стотици почитатели, но и спонсори- голяма обувна компания. Поства нови снимки всяка седмица, като междувременно разширява ареала на снимките до Венеция, където се снима върху гондоли и в Лондон, където открил мотиви с диви животни.

Мартин Иванов

по материали на „Дойче Веле”

Снимки: „Дойче веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар