Една любов родена в автобус

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 1 Flares ×
И след 60 години те остават заедно със своя червен автобус.
И след 60 години те остават заедно със своя червен автобус.

Може би  за повечето мъже първата любов е автомобила, но има и изключения. Британецът Кен Морган направил подарък на своята най-голяма любов, съпругата си Шърли, който тя няма да забрави цял живот като доказателство, че тя стои преди какъвто и да е автомобил. Той и подарил същият двуетажен автобус, в който се запознали преди почти 60 години, а за невероятната им история ни разказва  „Дойче Веле”.

В градския музей за ретро автомобили на Бери се пазят и някои доста тежки возила,  които някога са били неизменна част от обществения живот,  като един двуетажен  покрит автобус, на който все още стои надпис „Slow moving but stil working“.  Този автобус е обаче с една по-романтична история.

82-годишният Кен Морган все още си спомня за онези следвоенни времена, когато след края на службата си в кралските ВВС станал шофьор на автобус, нещо което прави и днес с удоволствие тъй като точно  в него преди 60 години срещнал своята бъдеща съпруга. Видели  се  за пръв път по време на едно пътуване. Тя-Шърли тогава 18-годишна работела като шафнерка, а той просто бил  един от пътниците. Но това бързо щяло да се промени. Днес и двамата се връщат назад в спомените, когато пътуват във същия автобус.

„Веднъж една друга шафнерка ме запозна с една своя 18-годишна колежка, която се казваше Шърли. Говорихме по време на цялото пътуване, докато не дойде време да слизам. Вторият път я попитах дали си има приятел, и след като тя отвърна отрицателно, всичко започна”, връща се назад в спомените си Кен.

Е, в миналото не е било чак толкова трудно да започнеш една връзка, колкото днес. Двамата с Шърли се женят през 1959 година. Естествено след това не се наложило и да работят в същия автобус. Но това не било нужно, защото и Шърли се влюбила от пръв поглед в своя избраник на същото място- в двуетажния автобус. И днес те отново са заедно със своя автобус.

„Откакто го притежаваме се чувстваме още по-тясно свързани”, признава Шърли. „Да , изминаха вече 60 години, от времето  когато се срещнахме в автобуса”, допълва Кен. И не пропускат да си припомнят за онези щастливи времена всеки уикенд пътувайки на своя двуетажен автобус.

И въпреки че Кен отдавна няма книжка за превоз на повече от шест пътници, той все още не е забравил как се паркира автобуса в гаража. Така Шърли и Кен отново са заедно със своя най-стар приятел- двуетажният червен автобус, където всичко започнало преди 60 години.

Мартин Иванов

по материали на „Дойче Веле”

Снимка”Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар