Аржентинка със синдром на Даун започна работа като детска учителка

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 1 Flares ×

screen-shot-11-16-16-at-08-38-pmНоеля Гарея винаги е искала да се занимава с деца, но като за начало  младата аржентинка със синдром на Даун  трябвало да се справи с редица трудности. Едва на 31 години осъществила мечтата си. Сега работи като  учителка  в една детска градина в аржентинския град Кордоба, където води  група от деца.  Тя е първата възпитателка със синдром на Даун в страната, и една от малкото в цял свят.

„Това което най-много обичам в моята работа е красотата  и любовта на децата”, споделя Ноеля. Завършила е за възпитателка, но не винаги и е леко в нейната работа, тъй като много хора имат предрасъдъци към хора като нея.

„Това беше едно предизвикателство за нас. Много от институциите бяха изненадани,че някой със синдром на Даун може да прави това”,  казва Алехандра Сенестрари.

Когато разбира, че на нея са гледали като на монстър, Ноеля се усмихва, но днес тя дава за пример историята си за това, как ена жена трябва да прояви характер.

„Аз съм един щастлив монстър, а вие сте тъжни”, категорична е тя. Междувременно с примера си тя е убедила и родителите на децата за които се грижи, че въпреки синдрома на Даун, може спокойно да се справи с възпитателската работа.

Мартин Иванов

по материали на АФП

Снимка: АФП

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар