Котките-новите звезди на рекламата в Хонконг

2 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 2 Flares ×

Котките  не рядко са основни действащи лица в най-различни събития в търговските комплекси на голямата китайска метрополия Хонконг. На тях е посветена и специална изложба от снимки на холандския фотограф Марсел Хайнен.

„Мисля че снимките показват нещата около тях. Не става дума само за котките а за търговията, 90% от снимките ми показват магазините, а котките са само малка част от това”, признава фотографът.

Най-известната котка в Хонконг е Брадър Криим, чиято страница в една от социалните мрежи вече има хиляди последователи, а в Wikipedia има специална статия за котарака. Един банков служител идва да я гледа всеки ден. „Той е много хубав и сладък. Когато насоча фотоапарата си към него, поглежда към фотообектива, и се получава наистина чудесна снимка”, признава служителят.

Собственикът на Брадър Криим го определя като истински професионалист. „Котаракът наистина изглежда като звезда. Той сяда и остава да бъде фотографиран. Всеки ден в магазина ни идват стотици хора за да го снимат.”, признава Ко че Нин. След това по думите му четириногата звезда отделя време за тоалета си, или просто спи. Според него Брадър Криим  не изпитва никакъв страх от камерата, и знае, че това е един вид интервю с него и се държи като истинска суперзвезда.

Известни или не, никой и не мисли да отстрани котките от магазините в Хонконг.

Мартин Иванов

по материали на АФП

Снимки: АФП

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар