Фотогенични балони от лед

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 1 Flares ×

Помните ли още  забавната детска игра на балончета? Едва ли има някой, който като дете да не се е забавлявал с правенето на малки балончета от веро, разтворено във вода.  Мнозина  любители на фотографията се опитват  да направят нещо по-различно, заснемайки удивително красивите балончета. Как става ли?

Замразените балончета са невероятно фотогенични като допринасят  за създаването на едно истинско изкуство. Те могат да се запазят само като са замразени за дълго време, иначе докато си играем с тях се пукат за секунди. В стремежа си да направи перфектната снимка на замръзнал въздушен балон, Юлия Радемахер, фотограф любител  се опитва да създаде възможно най-идеалните условия за това, дори без наличие на какъвто и да е полъх на вятъра.

„Изглеждат просто магично когато са замразени, и е изключително впечатляващо да ги гледаш през обектива на камерата”, казва тя.

Един въздушен балон се замразява при температура от -6 градуса. Всичко продължава само две минути. Сместта е само веро и вода, като за по-голяма якост на балона може да се добави и захар или глицерин, което придава по-голяма сила на консистенцията  и оформените от нея балони остават стабилни за по-дълго време. Според Марлене Генске докато балоните са още студени изглеждат сякаш са от  много тънко стъкло.

Поредното предизвикателство пред  Юлия е да заснеме въздушен балон на фона на изгрева на слънцето, оказва се не много лесна задача, защото въздушният балон не може да замръзне напълно и има вятър., но кристалчетата все пак са видими. Докато чакат времето отново да се застуди, Юлия и нейните приятели пък си припомнят една малко позабравена детска игра…

Мартин Иванов

по материали на „Дойче Веле”

Снимки: „Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар