Музика пълна с меланхолия

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 1 Flares ×

С новия си проект  In Winter ирландската певица Кейти Мелуа  се връща към грузинските си корени.

Кейти Мелуа

Ирландската певица Кейти Мелуа отдавна вече е утвърдена в света на музиката. Малцина обаче знаят, че тя произлиза от Грузия, и на 9 години емигрира в Ирландия. Сега с новия си музикален проект In Winter Кейти се опитва да се върне към своите корени с помощта и на един женски грузински хор. Това е албум, пълен с меланхолична музика.

„Колкото повече виждах способностите на хора, толкова повече се убеждавах с каква прецизност и безкомпромисно отношение към точния тон изпълняват произведенията.”, признава изпълнителката.

Музика- смес от гласовете на хористките от Glory Women’s Choir и пълен със сила саун.  Със своето ясно пеене Кейти Мелуа звучи сякаш е далечно ехо.  Този проект е една неочаквана стъпка в кариерата на певица, известна до момента по-скоро  в поп средите. Все ощ мнозина свързват името и с песента  „9 милиона велосипеди” от 2005 година.

„Хорът и проектът ми показват колко чудесно е да се направи един албум  и изобщо да правиш нещо, което обичаш и можеш да добавиш до поп музиката”, признава изпълнителката.

Днес Кейти Мелуа опитва да извади на светло своето минало, и първата стъпка за това е съвместният и албум с Glory Women’s Choir.

„С времето станах по самоосъзната и повярвах в това, че мога да се потопя в собствената си биография. Този албум може да се определи като интимен”, продължава тя.

Парчета пълни с меланхолия и безнадежност, както класически хорови изпълнения, така и стари народни песни винаги насочени към нейната  родина- Грузия.

„Винаги когато не съм в Грузия и срещна някой грузинец, той ми казва:”Ела у дома за вечеря”, на което отвръщам”Аз почти не я познавам”. Мисля обаче, че не трябва да казваме така, защото трябва да познаваме корените си”, споделя Кейти Меола.

Дълги години тя работи под пълна пара, превръщайки се със своя специфичен поп-фолк стил в една от най-успешните звезди на европейската музикална сцена. Тя  казва, че сама е  настояла в последния албум да се включи и грузинския хор. „Това беше едновременно демонично и ангелско”,признава лаконично певицата.

Мартин Иванов

по материали на „Дойче Веле”

Снимка: Интернет

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар