Микроструктури от стъкло

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Като дете  е играла в продължение на часове сред природата. Мечтата и е била да учи биология в Берлин или Ню Йорк. Сузане Либолд успява да пренесе мечтата си в една нова област- изкуството, и да покаже, че посредством него, може да ни пренесе в едни необятни и непознати светове на микроструктури.  Стъклените и творения ни пренасят например в морските дълбини- един чудноват и непознат  свят. Изглежда логично, че художничката майстори инсталация по поръчка на един морски музей- медузи от стъкло за имитацията на една потънала португалска галера.

„Тук има изключително много фрагменти. Най-накрая наблюдателят трябва да получи усещането, сякаш вижда истински живи организми”, казва Сузане.

Микроструктури от стъкло

Така както изглеждат нейните стъклени медузи- нещо средно между обект на изкуството и биологията. С творенията  си Сузане Либолд е на границата между науката и изкуството. Тя започва да работи със стъкло преди 8 години, и най- накрая се преориентира от биологията към изкуството.

„Наблюдавам с уд

оволствие отделните органи, опитвайки се да открия шифъра им, и да го трансформирам в стъкло. Мисля че това е както в природата, където всичко е взаимосвързано, образувайки цяла мрежа”, казва тя.

Сузане Либолд живее насред горите на Тюрингия, където пейзажът е наситено сив. Това е домът и, и със своите впечатляващи произведения тя показва, че точно тук е мястото, където трябва да твори.

Мартин Иванов

по материали на „Дойче Веле”

Снимки: „Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар