ESC 2017: Време е за шоу

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
И децата се радват, че са част от едно голямо шоу

Фестивалът на Евровизия е като един своеобразен музикален керван, и като всяка година с началото му настава време за купон не само на сцената, но пред и зад нея. Купон който се вихри в продължение на две седмици, и в който участват невъобразимо много хора, над 40 представители на страни от Европа и не само, организатори, стотици  доброволци, и  сигурно е клиширано да се каже, но поне за две седмици духът на Евровизия обзема почти целия свят. Чувството да си в епицентъра на събитията, да виждаш как се организира зад кулисите подобно събитие, как се ръководи като една добре смазана машина е неповторимо и уникално. А веселбата и шоуто  ги  има навсякъде- и в Euro Club, и в ресторанта, и на гарата, и в Volenteer Center и в Back Stage, на всяко едно местенце, свързано с безспорно най-големия музикален конкурс. И можеш да усетиш тази атмосфера от сутрин до здрач в продължение на две седмици през май, когато навсякъде звучи само музика от участниците на феста. Телевизии и  екипи от всякакъв род  медии се опитват да осведомяват многомилионната си публика ден по ден за случващото се, да дават прогнози и да правят коментари. Няма да забравя, как в пресцентъра във Виена двама души с микрофон и камера, без никаква друга поддръжка сновяха и предаваха на живо.

Отзвук от една мисия

Можеше да срещнеш журналисти от цял свят, както подобни компактни екипи, така и такива от по 10-15 души. Това наистина е един истински мултикултурен вулкан от езици, в който всеки е част със своята мисия, така както аз бях част с моята преди две години. А включиш ли се веднъж, оставаш свързан завинаги, без значение дали ще видиш и следващата, и по-следващата Евровизия. Емоциите, впечатленията, приятелствата – те остават завинаги.

И всичко започна така с една #Мисия доброволец, през  #Dumpster за един ден, #Децата на Евровизия и #Да покажем, че най-доброто което имаме, това са хората. Именно това трябва и да е целта на подобни форуми, да показват, че с музиката и междукултурния обмен, най-ценното нещо са хората.

Купонът е навсякъде, дори на перона на гарата

Мнозина  може би определят Евровизия като едно голямо политическо шоу, но повярвайте, че когато си вътре, най-малкото нещо за което се  сещаш е политиката. Тя по един или друг начин винаги е съпътствала конкурса,  преживял какво ли не, винаги е била търсена ако искате смислово и в текстовете на песните, и най-вече в гласуването, но той по никакъв начин не е загубил духа си, който може да се усети само тогава, когато си част от него. А иначе всеки сам е свободен  да пее за ценностите на която си иска географска посока- ако е загубил вяра в тези на Запада, тогава да възпява тези на Изтока, да търси кармата и синхрона ттам, където се чувства най-добре.

Купонът както се убеждавате тече и в Киев. Кадри от доброволческото парти в Euro Club, които показват царящото веселие,а песента на Франческо Габани #Occidentalis Karma се очертава като хит още преди да е започнало състезанието.Кара ли ви да си тананикате и да търсите една своеобразна Нирвана в света на източната карма, значи ви е харесала…. #Namaste!!!! 🙂

Кадри от купона на доброволците в Киев

Ексклузивни кадри от репетицията на Кристиан Костов

Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар