Il Volo – когато музиката излита от сърцето

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 1 Flares ×
Момчетата от Il Volo стоят здраво на земята, и растат както в кариерата, така и в приятелството

Преди осем години Джанлука, Пиеро и Иняцио са трима непознати за музикалната сцена младежи, днес Il Volo впечатлява света на оперната музика с уникалните си гласове. Il Volo означава полет, а техния полет към големите сцени започнал след като участват в един от така добре познатите музикални формати, издирващи млади таланти, следва победа в престижния фестивал Сан Ремо и трето място в Евровизията през 2015 г. във Виена с Grande Amore. Така постепенно завладели сърцата на милиони почитатели по цял свят. Триото работи с един от идолите си на сцената- Пласидо Доминго, с който правят последния си албум- Notte magica, с който отдават почитта си към легендарното трио- Пласидо Доминго, Хосе Карерас и Лучано Павароти.

„Опитваме се да вървим по пътя им, като се стараем да правим музиката така, както хората никога не са я слушали по-рано, предназначена преди всичко за младите като нас”, споделя Джанлука. Днес тримата са в началото на 20-те, а започват да пеят едва на 12 години. Успехите не закъснели, като получили признание дори зад Океана. „Споделяме всичко от стреса, времето което трябва да жертваме и преди всичко емоцията на сцената”, казва Инацио. „Израснахме освен външно, и като творци, но преди всичко заедно в приятелството ни”, допълва Пиеро. Наскоро тримата са имали една особена среща-лична аудиенция при папа Франциск.

Джанлука, Пиеро и Иняцио не пропускат възможността да си правят весели селфита при среща с феновете си

„Светият отец ни каза :”Момчета продължавайте по същия начин, аз се моля за вас, молете се и вие за мен.”, казва Джанлука. Където и да се намират, тримата певци се радват на любовта на феновете, и с радост си правят непринудени селфита. „Когато популярността ти е толкова голяма, трябва внимателно да обмисляш как се държиш с околните. Това важи особено в отношенията ти с хората около теб, а това не винаги е толкова просто”, смята Джанлука. Да останат на земята е нещо важно за тримата музиканти. „Винаги казваме, че талантът е дар Божи, а зад успеха се крие тежка работа. Имахме късмет че се срещнахме на точното място и в точния момент, и нашата кариера досега е благодарение на енергията ни, и радостта от това, че продължаваме да пеем”, смята Пиеро.

И без съмнение в Il Volo има още много хляб, а тримата музиканти тепърва ще оставят следата си на сцената, и ще допринасят за обогатяване на музикалната съкровищница.

Мартин Иванов

по материали на „Дойче Веле”

Снимки: „Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар