Рай за четириноги

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 1 Flares ×
Rate this post
Ramba Zamba е райско кътче за почивка на четириногите

Идилия, спокойствие и релакс сред вълшебна природа. Така би могло да изглежда на пръв поглед едно райско местенце, но не за хората,  а за четириногите им любимци. Ramba Zamba е хотел с всички екстри, на които може да завиди стопанинът на което и да е куче. Намира се в германския град  Есен, и предлага възможности за безгрижни гонки и забава. В аниматор на животните  носейки им щастие се превъплащава собственикът на Ramba Zamba Hotel.

Луизе Мари приготвя специална торта за рожденика

„Не винаги е така, само за няколко часа дневно за да са щастливи”, казва с усмивка Райнер Гамел. Докато той занимава обитателите, стажантката Мари Луизе приготвя  специално меню, защото един от четириногите гости има рожден ден. За целта ще има бананова торта с вкусни кремвиршчета. „Когато са тук, и някой има рожден ден, трябва да се погрижим да се радва от това”, казва Мари. Йорг Хьоферт  е един от тези, които е поверил домашното си куче за две седмици на грижите на Ramba Zamba. Споделя че в подобна обстановка сред зелинината и тишината около хотела, като изключим разбира се лая на обитателите му, сам може да почива тук, без обаче да е чул каква е цената.

Собственикът на хотела осигурява непрекъсната грижа за обитателите му

А за нощувка плюс храна на четириного цената е 60 евро. „При нас имаме доста по-малко кучета, докато в други подобни хотели бройката им достига до 80, но те са по-евтини. Ние сме тук 24 часа на разположение на гостите, така че мисля 60 евро е нормална цена”, казва собственикът. Според него не е въпрос на вкус, дали собствениците ще изберат по-евтин или по-скъп хотел, а дали четириногите ще се чувстват добре. За 60 евро на ден някои си организират цяла почивка. Веднъж седмично специален масажист се  грижи за нуждите на кучетата в хотела. Минута масаж излиза по едно евро, но според  физиотерапевта Михаел Ротман, животните преживяват ежедневен стрес по време на игра или контакт по между си. Хотелът предлага 8 000 кв.метра за игри на обитателите си, а местата са заети за година напред. В края на деня по случай рожденника пък е включена специалната изненада-торта, за която са използвани съставки,  разбира се предварително одобрени от ветеринарния лекар.

Мартин Иванов

по материали  на „Дойче Веле”

Снимки: „Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар