Foodstyling: Вкусови експерименти в зелено

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Ястията в The Avocado Show удивляват първо със своята визия

Авокадото е сред плодовете на мода, известно е като една от  суперхраните. Предлага се в комбинация с лук и домати, просто като салата, в красиви форми за хилядите специализирани блогове или просто като добавка във вкусен сандвич. Всичко се върти около авокадото в един необичаен амстердамски ресторант.

Чудесата на кулинарното изкуство, създавани в него удивляват визуално, още преди да са достигнали до небцето. Мястото е The Avocado Show, и както името му подсказва, всичко в него е свързано със зеления плод. Отворен седем дни от 9 до 17 часа, но опашките пред него са постоянни. Върволици от хора се стичат към едно от най-популярните места в холандската столица. От април тази година, когато отваря врати ресторантът е хит не само там, но и в социалните медии. Всеки посетител докоснал се до кулинарните изкушения в The Avocado Show се превръща във  foofd блогър. „Тук непрекъснато има дълга опашка. Това е ново за мен. За пръв път чакам на опашка за ресторант”, казва един клиент. Всичко тук е с цвета на авокадото, дори шейковете. Един от откривателите на ресторанта е Рон Симпсън, собственик и маркетинг мениджър на The Avocado Show. Цените тук съвсем не са по джоба на всекиго. Сандвич с авокадо върви по 12 евро и половина, салатата по 15 евро, колкото и бъргър с авокадо.

Вкусови експерименти в зелено

„Имаме различни потребители от food блогъри до хора, които искат да направят един нестандартен и вкусен подарък. Млади и стари идват при нас от цял свят”, казва Рон. Имената на предлаганите ястия звучат екзотично- „шменци“ и фенси”. „Първият вид ястия са за хората, които обичат да си похапват авокадо.Ние им правим тост, салата или джоб сандвич с авокадо. Другият вид са за онези, които са фенове не само на хубавата храна, но и на хубавите снимки”, пояснява той. Ето защо Рон залага и на това, как изглеждат ястията, това е важна част от концепцията на ресторанта. Менюто непрекъснато се допълва с нови ястия.

Като лаборатория за тестове служи кухнята на Джейми ван Хай, където се създават прототипите на ястията с авокадо, които впоследствие намират място в менюто. Последният му експеримент е чипс от авокадо, вместо от картофи. „Наистина доставя удоволствие, колко много неща от авокадо могат да се приготвят, и най-накрая всичко е зелено. Страхотно е”, казва готвачът. Перфектен като десерт е например шейк  от шоколад и мляко с авокадо.

Авокадото е полезно за сърцето и кръвоносната система

За родина на авокадото се счита Мексико, но днес се отглежда от Бразилия, през Южна Африка до Израел. Смята се че авокадото намалява нивата на холестерина, и е полезно за сърцето и кръвообращението. „Комбинацията между месо и авокадо е много вкусна”, смята една германска посетителка на The Avocado Show. „Едва ли всеки ден бих си похапвала сладолед с авокадо, но определено си заслужава”,казва друга.

Авокадото тук е в центъра на най-различни вкусови експерименти.. в зелено.

Мартин Иванов

по материали на „Дойче Веле”

Снимки: Instagramm

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар