Парк на италианските вкусотии отвори врати в Болоня

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 1 Flares ×
„Светът на италианската кухня“ е за всички любители на спагети,пица и мортадела

Ако обичате италианската кухня, то в програмата ви от дестинации непременно трябва да включите специално посещение в първия в света тематичен парк  „Светът на италианската кухня”- FICO Eataly World , който отвори врати тези дни в Болоня .  Новата туристическа атракция е създадена по идея на Оскар  Фаринети, и има за цел да възпитава у всички посетители любовта към домашно приготвяната италианска кухня и да ги запознава с последните кулинарни чудеса на местната  кулинарна индустрия. Площта на парка е 20 хектара, и освен ресторанти и барове включва паркове, овощни градини, пасища.

В 40 точки от него ще се провеждат специални  работилници за домашно приготвяне  на различни тестени и вегетариански  изделия. С цел да направи предвижването из парка по-лесно от италианския производител на велосипеди Bianchi пък ще пуснат специални велосипеди под наем. Вложенията в кулинарно-туристическия атракцион възлизат на 106 млн. долара.

Във  FICO Eataly World ще се отглеждат различни  земеделски култури като плодове, зеленчуци и маслини, а на пасищата  9  вида крави, 5 вида овце, кози, зайци  и кокошки.

Всички посетители сами ще могат да приготвят храната си

В кулинарната столица на Италия може да пробвате местните тортелини, приготвяни от красиви девойки или също така създадените тук не по-малко прочути италиански вкусотии като мортадела или пица.

„Италианската продукция и целия агросектор на страната успешно  се справят с кризата, и през последните две години са най-динамичният сектор от нашата икономика”, казва икономистът Фабрицио де Филипис. Отчитайки работата в първата седмица след отварянето на парка, създателите му се надяват, че годишно той може да бъде посещаван от близо 6 млн. души. В него те могат да опитат всякакви италиански специалитети в десетките  ресторанти и барове , да се запознаят с дейността на 150 италиански компании от аграрния сектор, и  без   да забравят при това да пробват поне една чаша италианско кафе, приготвяно от най-реномираните баристи на страната.

Мартин Иванов

по материали на ОРТ/ .harpersbazaar.com

Снимки: ОРТ/интернет

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар