Крафт бирата набира популярност в Ливан

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 1 Flares ×

Вносът на суровината и амбалажа е единственият проблем пред местните пивовари

Според Омар Бакдаш пазара на бира в страната посперира, защото хората търсят нови вкусове

В продължение на дълги години бирата с марка Almaza господстваше на пазара в Ливан, но сега нещата се променят, защото  модната  крафт бира достигна до бреговете на Близкия Изток.

Късно през нощта прозорците на микро пивоварната на Омар Бакдаш все още светят, защото производствения процес тече с пълна пара. „Хората искат да изпробват различни сортове бира, нови стилове и аромати. Ето защо според мен пазарът расте толкова бързо”, казва той.

Голям процент от населението на страната е християнско, и за разлика от съседните мюсюлмански държави в Ливан няма толкова строги забрани за употреба на алкохол.

Джамил Хадад отваря своята пивоварна през 2014 година.  Започнал с производството на един сорт бира, и междувременно станали шест. „Това е нещо ново и нетрадиционно, защото произвеждаме един нов сорт бира, а не така познатата на ливанците Lager пиво”, казва той. Само през тази година продажбите му са се увеличили с 45%, но проблем за местните пивовари си остава това, че всичко от суровината- до амбалажа е вносно.

Мартин Иванов

по материали на АФП

Снимки: АФП

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар