#IGW2018 Аромати и вкусове от цял свят на зеленото шоу

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 1 Flares ×
България е във фокуса на Зелената седмица

България е в центъра на най-голямото изложение за храни и земеделие в света

Макар да ни посрещна мрачен и зимен- Берлин в тези дни е средище на вкусове и аромати от цял свят и Зелената седмица грее във всички тонове на дъгата. Море от хора се излива пред изложбените щандове на най-различни страни, а сред най-посещаваните тази година е залата на страната партньор, която в случая е България.

Народните ритми привличат като магнит берлинчани и гости. Споделят, че всяка година страната партньор е сред най-посещаваните и се убеждаваме с очите си. . Тук освен традиционните  храни и вина, към които има сериозен интерес , може да се видят и някои традиционни занаяти като тъкане на килими. Самите изложители, някои от които за пръв път участват на най-престижния форум за храни и земеделие  споделиха своето задоволство. „Идват хора с най-различни вкусове“, споделиха например  от винарна Стражица.

Шведите изненадват с вкусни сладички сладкиши

Другите страни също има с какво да се похвалят. Скандинавието освен с рибни деликатеси, и прекрасни ликьори от горски плодове. Последните са дело на дамите от интересен финландско-германски кооператив, които просто искат да произвеждат биологични и здравословни храни. За холандците, чиито щанд е истински килим от лалета и рози, сякаш не е зима, а пролет.

Страната на лалетата…
розите…
…и сирената
Тайнствени цветове и аромати от Мароко
Непознатите вкусове на Грузия

Мартин Иванов

Берлин

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар