Да живееш в тръба

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Джеймс Уоу демонстрира удобствата на компактното жилище

Понякога една идея може да доведе до уникално решение, а светът е пълен с идеи, стига да можеш да достигнеш до тях. Както се казва да ти светне на пипето, и да си кажеш „Еврика“.

Известно е, че в региони като Хонконг с интензивен ръст на населението и сравнително малко площи, да имаш собствено жилище е истински лукс. Освен това китайската метрополия в продължение на седем години държи световния рекорд по цени на жилищата. Ето защо находчиви бизнес мислители им хрумнало, както съобщава руската обществена телевизия, да направят евтини домове за младежи от…дренажни тръби. Автор на идеята е архитектът Джеймс Уоу. „Видях един ден стара дренажна тръба на една строителна площадка и я купих изгодно. След това я престроих в мини жилище с площ от 100 кв. метра”, казва архитектът . В нея не липсват удобства за живот, въпреки нейния диаметър от два метра- от разтегателен диван, хладилник, микровълнова печка и място за лаптопа. Къде без технологиите в днешно време, би казал всеки.

В него има място а най-необходимите неща

„Наемът на жилище с подобна площ в Хонконг струва около 15 хил. хонконгски долара, а да живееш в тръба ще излиза пет пъти по-евтино”, допълва Уоу. За град като Хонконг това звучи като приказка , която скоро може да се превърне в реалност.

Мартин Иванов

По материали на ОРТ

Снимки; ОРТ

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар