Ами ако Австралия спечели Евровизията….

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Израел и България са фаворитите на букмейкърите

Представителката на Австралия Джесика Маубой е сред фаворитите на ESC2018

Зададе ли се май месец, всеки започва да говори за поредното издание на Евровизия, и няма как да е друго яче, след като през миналата година без малко да я докараме в София. Мисля си обаче , че поне на първо слушане сред песните които най-много ми допадат е тази на Австралия. И в този ред на мисли не е ли по-добре тази година да се случи нещо не дотам очаквано, а именно представителката на тази страна да спечели конкурса, в който така и така господства английския език. Една песен според мен е хубава, когато освен музика и текст съдържа и послание, когато откриваш в нея смисъл или когато ти влезе в главата и започнеш да си я тананикаш. За подобен конкурс е важно от песните да разбираш изпълнител от коя страна я изпълнява. Точно на тези критерии според мен не отговаря песента с която се представяме, и затова не попада сред моите предпочитания. Ако не бъркам в Русия миналата година се разрази дискусия около техния участник, от чиято песен не личеше нищо руско. Точно това през тази година е характерно за българската песен според мен.

Ето и моята подчертавам любителска прогноза за това, кои песни ще попаднат в топ 10  основана  само на моя музикален вкус.

Австралия

Швеция са вечните фаворити поне след ABBA насетне

Армения  винаги представя по-нетрадиционен саунд и най-важното музика извън техно

Със следващите три предпочитания отдавам заслуженото на нашия регион

Черна гора

Сърбия

Румъния

Испания

Исландия

Германия

Италия 

Литва

Ако се вярва обаче на прогнозите на букмейкърите, то страната ни отново ще е в челото на класацията заедно с Израел. Ето как изглеждат прогнозите им осем дни преди началото на състезанието. Добавил съм и едно друго сравнение защото развитието на каквато и да е индустрия в това число и музикална е свързана с пари.. Класацията е към 29 април, така че е много вероятно да се променят нещата. Докато пишем тези кратки редове, България падна с едно място надолу в класацията на букмейкърските прогнози за сметка тъкмо на Австралия.

СтранаКоефициентБВП в млн.дол.
Израел1,15311,739
България1,350 446
Австралия1,31 256 640
Чехия1,3193 535
Швеция1,4511 440
Франция1,652 488 280
Естония1,5523 476
Норвегия1,6376 268
Гърция2195 878
Испания2,11 252 160

Данните за БВП на отделните страни са по статистика на МВФ, Източник: Wikioedia

Борбата на музикалния фронт както е казал писателят се очаква да е безмилостно жестока. Ще видим какво ще се случи точно след седмица.

Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар