Антверпен- брилянтената столица на света

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
В Музея на брилянтите може да се видят прекрасни бижута, създадени от местните майстори

В един от най-красивите белгийски градове Антверп  се намира музей, който никой имал късмета да посети града не пропуска, защото само там може да види някои от най-изкусните произведения на местните ювелири, съхранени през вековете. Това е Музеят на брилянтите, а последната му експозиция беше тържествено открита с духова музика. Вече 500 години Антверп ен  е столицата на търговията с най-качествените диаманти в света. Резултатите от нея са разкошни украшения от миналото и настоящето, намерили място в музея- от диамантената змия от 19-век през обсипани с брилянти обувки и дори тенис ракета с 1617 брилянта.

„Градът се нуждае от този музей, тъй като е световна столица на брилянтите. През него преминават 80% от необработените и 50% от обработените диаманти в света, и голяма част от тях попадат в ръцете на прославените белгийски майстори на ювелирното изкуство”, казва директорът му Йероин Мартенс.

Сред уникалните експонати на музея е тази тенис ракета с над 1600 брилянта

В музея на техните произведения е отделена специална секция, а някои от тях дори с охота отговарят на въпросите на посетителите. А те оказва се не искат да им бъде спестено нищо от тайните съпътстващи превръщането на елмазите в разкошни брилянтени украшения, и с удоволствие слушат безчет истории, разказвани им от майсторите. на Антверпен.

Мартин Иванов

По материали на ОРТ

Снимки:ОРТ

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар