Бежанец от Сирия прави дизайнерски обувки за Упи Голдбърг

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Днес Даниел Еса е преуспяващ моден дизайнер във Франция

Преди пет години Даниел Еса бяга от гражданската война в Сирия към Франция в търсене на по-добър живот. Там наистина получава шанс, от който не пропуска да се възползва, и днес работи като моден дизайнер. Произвежда луксозни спортни обувки, като сред клиентите му са световни знаменитости като Упи Голдбърг.

Пътят му до успеха обаче не е никак лесен. Малко след пристигането си през Испания е регистриран като емигрант. „Хората тук разбраха ситуацията в която се намирам. Обясних им с какво съм се занимавал, и какво искам да правя тук. Дойдох във Франция за да изградя собствения си бизнес, да създам марка и за да работя”, казва дизайнерът. В родната си Сирия Даниел е работил като телевизионен водещ докато е учил в специализирано више училище за мода, и е инвестирал в собствено ателие. Войната обаче сложила край на неговата кариера като моден дизайнер. Започнал наново във Франция след като получил подкрепа от местна организация, подпомагаща млади предприемачи в модния бранш. „Впечатлени сме от проекта му. Успя да ни убеди само за 40 минути в перспективността на продуктите”, казва шефката на Maisons de Mode Еманюел Ае.

В началото на тази година Данил най-накрая постигнал целта си.Произведените от него обувки са показани на специализiрани изложения в Париж. Неговата продукция е забелязана  от звезди с международна известност. Сирийският дизайнер предлага своите минималистични модели в интернет, като цените са между 300 и 400 евро.

Мартин Иванов

По материали на АФП

Снимка: АФП

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар