Лалета отглеждат и в Иркутск

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email 0 Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

По случай най-женския празник 8 март в някои от най-северните точки на Русия като  Иркутск  бяха отгледани близо 60 хил. броя лалета, някои от нови и непознати сортове, съобщи руската обществена телевизия. Лалето е толкова непретенциозно цвете, че го  отглеждат на студени места като Иркутск например.

В Иркутск отгледаха нови сортове лалета

„През тази година решихме да зарадваме жителите на града с нови сортове лалета като „Роналдо” и „Маскара””, казва една от градинарките.  Цветята от новите сортове достигат на височина до 25 сантиметра, а лалетата от стандартните сортове дори до 35-40 см .

Лалетата виреят дълбоко на север

През цялата зима са се развивали при студено време, и сега се нагаждат към повишаващите се температури. „Сега среднодневните температури достигат до 15-16 градуса”, добавя нейна колежка. Още повече лалета са отгледали градинарите в Сахалин, като още през октомври са израснали над 400 хил. луковици.

Лалета

Там вече започнаха да ги режат и поставят във вода, за да придобият стъблата им по-голяма жизненост.Търсенето на цветя вече е голямо, така че градинарите работят на 12 часови смени за да задоволят потребностите на пазара.

Нови сортове лалета като „Роналдо” и „Маскара” отглеждат в Иркутск

Мартин Иванов

По материали на ОРТ

Снимки: ОРТ

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар