Мехурчета с блясък на 24 карата….

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

В търсене на нови вкусове, българският потребител все повече се ориентира към –ампанизирани  вина

Николай Стефанов Отчита до 50% ръст в продажбата на пенливи вина у нас за последните две години

Всяка година сред изложителите на специализирани изложения  за земеделие и храни  се намират такива, които биват определяни като хитови. Това важи особено за вината, където непрекъснатата динамика на пазарите и промените в тенденциите и вкусовете на потребителите диктуват модата. Не направи и изключение и тазгодишното издание на АГРА в пловдив, където разбрахме, че нашите потребители все повече се ориентират към консумацията на пенливи вина.

От тази ниша са се възползвали и вносители на уникални вина със златни частици. „Ние сме вносители на два вида пенливо вино със златни частици, което в последните години се радва на голяма популярност у нас основно за специални поводи и подаръци“, казва усмихвайки се Николай Стефанов, който е икономист и ПР специалист. Österrech Gold е емблематична марка вина  за фирмата, като виното се произвежда от типичните австрийски сортове Grüner Veltliner  и Weltrisling. „Към виното са добавени 23 каратови златни частици и е използвана специална Технология  за впръскване на ликьор”, разказва Николай. Другите вина са немските Blue Nun, които от тази година се произвеждат с 24 каратово злато. „Въпреки че златните частици са добавени към пенливото вино, производителите твърдят, че благодарение на тях вината са богати на антиоксиданти и други полезни  вещества”, продължава той.

Шампанизирани вина със златни частици привличат потребители

От скоро се предлага и розе със златни частици, производство на Karl Inführ и  два винени коктейла- с розе и с вкус на кайсия. „Интересът ни към шампанизираните  вина възникна съвсем спонтанно, най-вече заради златните частици, които у нас все още не бяха навлезли. Затова решихме да експериментираме с тези вина”, признава Николай. Виното със златни частици намира  пазар основно в Европа- от Норвегия и Исландия до Италия и Испания, докато в страните от арабския свят от Blue Nun предлагат специално безалкохолно вино.

Пенливи вина за специални поводи с 24 каратов блясък

Предимствата на вината със златни частици са свързани с това, че те все още не са достатъчно комерсиализирани, и голяма част от потребителите ги предпочитат при отбелязване на специални поводи, които да останат за дълго в спомените им. „Вкусът на нашите  потребители е по-консервативен, но ние сме доволни, че оценяват вината ни”, казва още Николай. От 2016  година насам се наблюдава според него ръст на продажбите на пенливи вина със златни частици от порядъка на между 40 и 50%, и това се дължи основно на новите продукти като винени коктейли и безалкохолното вино, което няма аналог на българския пазар и се радва на интерес сред бременни  жени и деца.

Друг нетрадиционен продукт който предлагат у нас са така наречените винени желета, представляващи вид сладко от грозде и фруктоза, което се използва за добавка към сирена или при  меса, приготвяни на фурна. Въпреки че голяма част от  потребителите  у нас имат известни резерви по отношение на онлайн покупките, все повече хора са склонни да си пазаруват вина онлайн. „Особено по празниците забелязвам увеличение на онлайн продажбите на вината, които предлагаме, макар  че все още мнозина предпочитат да отидат до магазина да пробват, да видят как изглежда бутилката и тогава да си я купят, но атрактивността на вината ни определено привличат познавачи и потребители”, казва в заключение Николай.

Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар