Домашен пастет с гъби, маслини и боб

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post
Домашен пастет с боб,маслини и гъби

Няма нищо по-вкусно и засищащо от домашно приготвената храна, още повече, ако сте вложили преди това необходимите усилия да си я направите. Удовлетворението от това допълнително изостря сетивата, че ще имат честта да се насладят на нещо хубаво.  Предлагам  собствена  реплика на домашен пастет, в която освен оригиналните съставки добавих и малко маслини, които привнесоха  пикантност и замениха употребата на сол. Оригиналната рецепта също ще и дойде ред в блога. Приготвянето отнема около час, но за начинаещи експериментатори в кухнята без бърза работа, може и повече време да отделят.

Продуктите…

Продуктите са: 1 главичка лук, консерва боб,100-150 грама гъби (най-точната мярка е на око J ), малко магданоз, 50 грама маслини без костилки и олио:

…и четириногите наблюдатели гастрономи

Измийте и нарежете лука и гъбите на ситно и ги запържете в леко намазнен тиган за около 10-тина минути. След това добавете консервата боб и оставете да се задуши за около 15 минути.  Тъй като Хори и Вита стриктно наблюдаваха действията ми, разбира се не спазих операциите „запържване’ и „задушаване” с голяма точност, още повече, че ако в консервата се съдържа повече вода, може да оставите малко аванс за да се изпари. В блендера (миксера) нарежете две скилитки чесън, маслините и малко от магданоза. Добавете гъбите и боба и разбийте.  J Добавете за украса останалия магданоз.

„Тест драйвът“  показа, че съм сътворил нещо много вкусно и засищащо….и ако това авторско кулинарно-естетично ревю ви е харесало, подарете по едно харесване, аможе да последвате примера, и да пробвате рецептата. Очаквам да споделите коментари, пък може да има и други подобни ревюта, стига някоя такава рецепта да ме мотивира за подобаващо кухненско развихряне. 🙂

Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар