Два варианта за бърза енергийна закуска срещу пролетната умора

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email 0 Filament.io 0 Flares ×
Хапки с лаваш кашкавал и колбас

Пролетта е сезонът на умората, когато природата се събужда, а слънцето грее все повече. Кулинарният специалист Мария Сурова предлага два варианта на бърза и енергийна закуска, с помощта на които може да влеете в организма си неподозирани сили и енергия. За приготвянето и ще  отидат не повече от 15 минути.

Хапки с лаваш, кашкавал и колбас

Нарежете на дребно малко колбас, който ви е останал в хладилника и магданоз. Кашкавала нарежете на тънки парченца. Поставете по парченце от кашкавала върху малко лаваш и от колбаса и магданоза. Завийте парченцата  лаваш и запържете за секунди в тигана. В лаваша може да сложите съставки които са ви останали в хладилника, като може да направите хапките и като за вегетарианци.

Филийки с яйца, тиквички и чушки

Това важи и за закуската с тостени филийки, яйца и чушки. Нарежете на кубчета една чушка. малко тиквичка и колбас. Запържете с малко масло. Разбийте отделно три яйца и ги разбъркайте с вилица. Настъргайте малко кашкавал. От няколко филийки тостерен хляб изрежете срединките. Сложете филийките в тигана,като ги запълните със сместта от зеленчуци и колбаси. Посолете и посипете с настъргания кашкавал. Залейте ги с разбитото яйце и похлупете със срединките. Обърнете и запържете за 3 минути. Закуската е готова.

Мартин Иванов

По материали на ОРТ

Снимки: ОРТ

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар