Птици от балони

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email 0 Filament.io 0 Flares ×
Тери Кук

Шотландецът Тери Кук е превърнал едно свое хоби в необикновено изкуство. Използвайки детски балони, той пресъздава птици, които заснети сред природата досущ приличат на истински. Последното му творение трябва да е модел на горска зидарка. Материалът- балони в различни цветове и форми. Съвсем отскоро Тери гледа на балоните като инструмент на изкуството.

„Взех един два балона за подарък за детски рожден ден. Тогава си помислих,че от тях може да се направи и нещо, което да изглежда реалистично, макар това да не е точната дума”, казва Тери. В свое ателие е превърнал таванската стая на къщата си. С изкуство се занимава в свободното си време. Живее в Абърдийн и преподава в местен колеж.

Само за няколко секунди майстори любимите детски играчки от балони, но за направата на реалистично изглеждащите птици му е необходимо значително повече време. „Според това каква птица искам да направя, първо гледам различни снимки за да разбера как точно изглежда оцветяването на оперението и. Тогава избирам балоните и започвам работа. Няма правилен път, просто трябва да се опитам да направя птицата във форма, близка до истинската”, разкрива творецът.

Макар и направени от балони, птиците на Том Кук са като истински

След като птицата е готова, отива в парка, където да направи фотосесия в среда блиска до истинската. „Тя си стои на дървото и се храни с различни насекоми. Изглежда като истински красива и пъстра птица. „Още от дете съм влюбен в птиците. Луд съм по тях, но не мога да кажа защо”, казва Тери. Обича да пресъздава най-вече видовете птици, които се срещат в родната Шотландия. След всяка фотосесия отново прибира своите птици, защото не иска да навреди на природата.

Мартин Иванов
По материали на „Дойче Веле”
Снимки: ‘Дойче Веле”/скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар