Разказвачът на мистични истории Николай Нинов представи новата си книга „Намерени от чудеса”

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Премиера на книгата Намерени от чудесата

Мнозина приятели и познати определят Николай Нинов като „разказвач на мистични истории”, и няма как историите му да не са мистични, след като отвеждат  читателя до точно такива труднодостъпни, причудливи места. Места достъпни само за най-запалените пътешественици, места които те оставят свободно да интерпретираш как са били създадени. Ако са природни образования, колко ли хилядолетия са били необходими за да бъдат изваяни, ако пък са човешки творения,  да се чудиш кой, за какво и кога ги е създал.  За всички свои почитатели Николай Нинов представи вчера в книжен център „Гринуич” своята трета книга „Намерени от чудесата”.

Книгата беше представена от Георги Тошев и Иван Панкев. „Чрез тези книги мога да кажа, че познавам една част от писателя и спокойно мога да кажа любопитния човек Николай Нинов. С първите две книги той ме накара да открия непознати  места у нас. Ако в тях  Николай беше пътешественика, който умее да разказва, в тази книга аз откривам вече майстора, който умее да създава светове, различни от тези в обичайните справочници”, каза по време на премиерата Георги Тошев.

„От страниците на „Намерени от чудесата” изобилства със скални мистики,долмени,протодолмени ,провиралки и скални ниши, като на мен ми направи впечатление малко по-тъжния тон на книгата, било заради съдбата на потопените църкви в България, било заради обезлюдените села, но най-вече заради  повсеместните безчинства на иманярите”, каза и Иван. Тези пък които не са чели нищо от автора според него, могат да открият в книгата „една чудесна амалгама от хумористично-тъжен тон и сбита ерудирана информация” за малко известни места като скални манастири и причудливи образования.

Откъс от книгата може да прочетете тук

Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар