Френско селце се вдигна в защита на гласовит петел

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Френският петел Морис спечели битката в съда

Малкото френско селце Сент Пиер Далерон се вдигна в защита на свой пернат любимец- петелът Марис. Гласовитият обитател в курника на Карин Фисо буди жителите на селцето още в пет сутринта. Причина за обединението на жителите на малкото селце станаха двама парижани- Луис и Жюел Бирон, които подали иск в съда с искане магистратите да заставят собственичката му да накара Морис да кукурига по-слабо и не в пет сутринта.

С подобни фанелки жителите на малкото френско селце организираха кампания в защита на гласовития петел

Съселяните се обявили в подкрепа на Морис, искайки от парижани да признаят, че се опитват да постигнат невъзможни неща. „Когато ние отидем в града сме принудени да търпим шума от транспорта по улиците, ето защо когато гражданите дойдат на село също трябва да търпят, да седържат спокойно и да не се оплакват от кукуригането на петела, от квакането на жабите или крясъците на гъските”, казва Карин.

Във връзка с несправедливото отношение към Морис, жителите на Сен пиер Далерон образували специален комитет в негова защита, като започнали да правят фанелки с надписи в поддръжка на гласовития петел. Електронна петици с която се настоява петелът да бъде оставен на спокойствие да пее когато си иска пък събра 140 000 подписа. В крайна сметка съдебната битка в Бошфор приключи с победа за Морис, след като съдът отсъди в негова полза, като освен това постанови изплащането на компенсация на собственичката му в размер на 1100 долара.

Мартин Иванов
По материали на ОРТ
Снимки: ОРТ/скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар