Как да си направите три вида зеленчукови гювечета

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email 0 Filament.io 0 Flares ×
Три зеленчукови гюведжета

За любителите на леките зеленчукови ястия Мария Сурова предлага да си направят три нетрадиционни гювечета. За първия вариант нарежете на кубчета няколко картофи. Запържете ситно нарязан на кубчета лук, към който сте добавили и един нарязан морков. Изчистете и нарежете на едри парчета 60 грама гъби. Размешете ги с останалите съставки в тигана, и щом придобият цвят ги изсипете в гювечето. Смесете две лъжички доматена паста с една лъжица брашно., чаша вода и сол и пипер на вкус. Залейте гювечето. Добавете още вода колкото да закриете всички съставки.

Второто гювече е с патладжан и тиквички. Нарежете на кубчета един средно голям патладжан и една тиквичка. Сложете в гювечето и Прибавете ½ нарязана червена чушка и един нарязан на кубчета домат и лук. Прибавете ситно нарязан чесън. Сложете сол и пипер на вкус. Залейте с вода на ¾.

Третият вариант на гювече е със зеле и зелен боб. Нарежете на средни парченца малко зеле, Заедно със зелето в гюведчето сложете един нарязан картов, половин нарязан морков колкото и лук, както и 100 грама замразен зелен боб, сол и пипер на вкус. Залейте с вода. Задушете гювечетата за около 1 час в печка загрята до 200 градуса. Докато се задушават нарежете малко копър, зелен лук и магданоз на ситно. Посипете готовите гювечета, с копър картофеното, с магданоз това с тиквичките и с лук последното- със зеле.

Мартин Иванов

по материали на ОРТ

Снимки: ОРТ/скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар