Как да си направите солянка

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Солянка

За всички които не знаят какво е солянка, Мария Сурова предлага една специална рецепта, в която освен маслини, може да използвате още няколко вида месо. Започнете първо с бульона, и за да се получи прозрачен, пуснете птичето и говеждото месо в хладка вода. Оставете месото да закипи, и оберете пяната. Варете на слаб огън за около 50 минути. Извадете пилешкото месо и го обезкостете. Отделете кожата и го нарежете на парченца. Малко след него извадете и говеждото месо. Нарежете го на парчета, и върнете всичкото месо в бульона. Нарежете на ситно глава лук и я запържете заедно с един рендосан морков. Добавете към тях малко доматено пюре. Разбъркайте и прибавете зеленчуците към месото. Нарежете и прибавете няколко кисели краставички. Освен птиче и говеждо месо в солянката може да прибавите и кренвирши. Нарежете ги на лентички и кръгчета. Запържете ги в сух тиган, и ги добавете към солянката заедно с дафинов лист, цели маслини, черен пипер и сол. Варете всичко пет минути.

Оставете готовата солянка да изтине 20-тина минути. Сервирайте с лъжичка сметана, парченце лимон и поръсена със свежо нарязан магданоз.

<артин Иванов

по материали на ОРТ

Снимки: ОРТ/скрийншот

Скъпи читатели! В трудните времена, в които живеем, всеки ще има нужда от подкрепа. В тези условия мнозина онлайн медии търсят различни форми за подкрепа с цел запазване и увеличаване на уникалното съдържание, въвеждайки различни форми на абонамент за достъп до определени §авторски материали. Това не означава заключване на цялото съдържание, а предоставяне на достъп по желание до определени авторски текстове срещу символичен абонамент. Ето защо иаз избрах подобен модел срещу месечен абонамент от 5 евро да предоставям подобни текстове- както коментари , анализи , репортажи и интервюта, така и аудиоподкаст съдържание чрез платформата #Patreon. Всеки от вас може сам да избира дали да стане патрон за един или повече месеци. Всички ние се надяваме на скорошна нормализация на ситуацията и връщане към нормален начин на живот, което да позволи свободно пътуване и създаване на ново и качествено съдържание. Такова, което да обогатява с нови знания и създатели и читатели.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар