Малинада, лавандулов кейк и бисквити с крем сабайон на фермерския пазар в квартал „Младост“

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Младият готвач Йордан Касабов демонстрира майсторство в приготвянето на сметана и масло от лавандула

Съботният 11 юли на фермерския пазар край магазина на „Била“  в жк „Младост“ беше посветен на ароматите и вкусовете на лавандулата. Организаторите на пазара от „Биоселена“ предложиха на всички гости една специална демонстрация на най- различни храни и напитки, в които основно място беше отредено на лавандулата. Всички желаещи можеха да пробват малинада с лавандула и джинджифил, лавандулов кейк и бисквитки с нежен крем сабайон, подготвени лично от младия майстор-готвач Йордан Касабов от София Шефс Клуб,

Йордан Касабов майстори вкусотии с аромат на лавандула

Кулинарният специалист демонстрира още как всеки в домашни условия може да си направи сметана и масло от лавандула. „В крем сабайон се включват четири жълтъка, 75 грама захар и 50 мл шампанско, като всичко това се разбива на водна баня докато се сгъсти, като накрая се добавя още малко шампанско. Той е подходящ за всякакви сезонни пресни плодове като може да се сервира с кекс и бишкоти“, разкрива майстор готвачът.

Вкусотии с ромат на лавандула

Малинадата също може да се направи в домашни условия, като основните съставки са малини, джинджифил, захар и вода. Рецептата за нея, както и за всички останали вкусотии и чудесии може да намерите на сайта „Произведено във фермата“. 

Гостите н фермерския пазар можеха да опитат бисквитки с крем абайон и малинада с лавандула и джинджифил

Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар