Как да си направите осетински пирожки

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Осетински пирожки

По време на изолация Мария Сурова продължава да експериментира с различни рецепти. Тя ви предлага да си направите осетински пирожки с картофи и кайма. Наричат се картадджин и таджин. Пресейте брашното и добавете към него суха мая, лъжичка сол и захар. Подгрейте до стайна температура смес от 250 мл кефир с 50 мл вода. Добавете растително масло и разбъркайте. Прибавете кефира към брашното. Разбийте едно яйце и замесете тестото. Оставете го да втаса. Сврете три средни по размер картофа и ги смачкайте на пюре, като прибавите две лъжици сметана. Рендосайте 100 грама кашкавал или сирене и ги прибавете към картофеното пюре.

За пирожките с месо нарежете на ситно глава лук, добавете една скилитка ситно нарязан чесън и ги смесете с 200 грама кайма.

Разделете тестото на шест равни части и го направете на малки плоски питки. Върху тях сложете от плънката и ги залепете. Наредете пирожките в тава покрита с хартия за печене. Преди да ги наредите поръсете с малко брашно за да не прилепнат при печене. Запечете във фурна загрята до 180 градуса за половин час. Щом са готови ги намажете с разтопено масло.

Мартин Иванов

по материали на ОРТ

Снимки: ОРТ/скрийншот

Скъпи читатели! В трудните времена, в които живеем, всеки ще има нужда от подкрепа. В тези условия мнозина онлайн медии търсят различни форми за подкрепа с цел запазване и увеличаване на уникалното съдържание, въвеждайки различни форми на абонамент за достъп до определени §авторски материали. Това не означава заключване на цялото съдържание, а предоставяне на достъп по желание до определени авторски текстове срещу символичен абонамент. Ето защо иаз избрах подобен модел срещу месечен абонамент от 5 евро да предоставям подобни текстове- както коментари , анализи , репортажи и интервюта, така и аудиоподкаст съдържание чрез платформата #Patreon. Всеки от вас може сам да избира дали да стане патрон за един или повече месеци. Всички ние се надяваме на скорошна нормализация на ситуацията и връщане към нормален начин на живот, което да позволи свободно пътуване и създаване на ново и качествено съдържание. Такова, което да обогатява с нови знания и създатели и читатели.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар