Как да си направите картофи с бекон на барбекю

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Картофи с бекон на барбекю и салата със зеле,моркови и цвекло

Днес Мария Сурова ви предлага да си направите бекон с картофи на барбекю и свежа зеленчукова салата. Добре измийте 7-8 млади картофа. Ако люспата им е много тънка, дори може да не ги чистите. По-големите картофи нарежете на половинки. Размесете ги със сол и пипер. Увийте всяко от картофчетата с парченца бекон, и ги нанижете на шишчета. Завийте ги във фолио и ги запечете на барбекюто. Печете ги за около 30 минути, като ги обръщате от различните страни.
Салатата може да направите например с цвекло, зеле и моркови.. Изчистете няколко парчета цвекло и ги нарежете на тънки лентички. Поръсете ги със захар и добавете супена лъжица портокалов сок. Разбъркайте всичко и оставете цвеклото за половин час да се маринова. Нарежете малко лук на тънки кръгчета. Смесете го с чаена лъжичка захар и ½ чаена лъжичка сол и 50 милилитра врящав вода. Оставете го също да се маринова. Нарежете на тънко около 400 грама зеле, и добавете към него малко сол и чаена лъжичка захар. Към зелето прибавете нарязани на лентички моркови. Преди да добавите цвеклото, го поръсете с лъжичка зехтин. Излейте марината от лука, и също го добавете към салатата. Подправете с ябълков сок и зехтин.

Мартин Иванов
по материали на ОРТ
Снимки: ОРТ/скрийншот

Скъпи читатели!

В трудните времена, в които живеем, всеки ще има нужда от подкрепа. В тези условия мнозина онлайн медии търсят различни форми за подкрепа с цел запазване и увеличаване на уникалното съдържание, въвеждайки различни форми на абонамент за достъп до определени §авторски материали. Това не означава заключване на цялото съдържание, а предоставяне на достъп по желание до определени авторски текстове срещу символичен абонамент. Ето защо иаз избрах подобен модел срещу месечен абонамент от 5 евро да предоставям подобни текстове- както коментари , анализи , репортажи и интервюта, така и аудиоподкаст съдържание чрез платформата #Patreon. Всеки от вас може сам да избира дали да стане патрон за един или повече месеци. Всички ние се надяваме на скорошна нормализация на ситуацията и връщане към нормален начин на живот, което да позволи свободно пътуване и създаване на ново и качествено съдържание. Такова, което да обогатява с нови знания и създатели и читатели.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар