Ловец на бури

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Батиан Венер

Когато загърми, а светкавиците озарят небесата , идва неговото време. Германският фотограф Бастиан Вернер заснема изключително впечатляващи природни събития. „Тази красота на разразяващите се бури и енергията, която излиза от небето те карат да се чувстваш като ловец“,казва 27 годишният фотограф. Публикува своите впечатляващи снимки в специален фотоалбум наречен „Ловец на бури“.

Мотиви за снимките си намира с помощта на професионални метеоролози, които правят прогнози за възникване на подобни феномени на различни места. Така той обикаля цяла Германия на лов за бури и неблагоприятни явления. „Всеки път когато излизам, се надявам на хубава буря, която да ми позволи да я заснема“, добавя той.

Бастиан Вернер следва фотография, като още от дете се впечатлява от облаците, светкавиците и бурите. Повечето природни явления заснема в Германия, но като гореща точка на необичайни климатични явления САЩ също го притегля все повече. Там заснема едно уникално торнадо. Подобни екстремни явления в родината му са рядкост, и той се усланя на специален радар в търсенето на бури, които да запечата със своята камера.

Германският фотограф Бастиан Вернер създава впечатляващи фотографии

В окото на бурята винаги е сиво и дъждовно. Добра снимка може да се направи, когато не си в центъра, а по периферията на дадена буря. И въпреки това не е сигурно, че комбинацията от светкавици и тъмни облаци могат да доставят драматични мотиви. След дълго пътуване, той достига до поредния си обект в провинция Долна Саксония. Изгледите за добри снимки обаче намаляват заради плътните облаци и слабата видимост. Търпението е в основата на неговата страст като ловец на бури. Неуспехите също са част от неговата работа, но когато късметът му проработи, тогава резултатът е ясен- впечатляващи снимки, пълни с енергия и магнетизъм

Мартин Иванов
по материали на „Дойче Веле“
Снимки: „Дойче веле“/скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар