На кафе с… канабис

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Канабисът далеч не е популярен под формата на марихуана  единствено в прочутите кафенета на Амстердам, но и в германската столица Берлин. Той е сред трендовете на това лято, защото в Cafe Cana може да пробвате капучино, кафе лимонада, чай или бира, всички те съдържащи канабидиол. Нико Шарк пренася модата и в Германия. Отваря го за да покаже, че и от канабиса, или поне от една от съставките му -канабидиола има изключително полезни свойства. За разлика от тетрахидроканабиола тя няма психотропен ефект и се извлича от цветовете на конопа. Нещо повече, използването на канабидиола като съставка в Германия не е забранено. “Канабидиола има много здравословни предимства и може да е полезен при различни болести или за регенериране на физическите сили на спортистите или при проблеми със съня”, казва Нико.

Cafe Cana е първото в Германия кафе, предлагащо хани и напитки с кнабидиол

“Използвам го основно за разтоварване и като средство за борба със стреса и подобряване на настроението”, казва една посетителка. “Харесва ми релаксиращия ефект на канабидиола”, споделя друг.

Нико Шарк

Голяма част от клиентите оценяват продуктите с канабидиол не само по вкусовите им качества, но и по разтоварващия ефект който имат, В заведението на Нико предлагат и различни тестени изделия с канабис, а когато човек пие кафе, може да е сигурен, че кофеинът няма да предизвика безпокойство и тревожност, защото съдържащият се в него канабидиол подтиска този ефект.

Потенциалът на канабидиола е голям не само в сферата на кулинарията, но и в козметиката, а Нико открива потенциала му преди няколко години. Признава, че открива неговия потенциал при работа с растението, след което решил да създаде кафене, в което да предлага продукти съдържащо канабидиол.

Неговото заведение не е единственото място обаче, в което оценяват потенциала на това вещество. .Дебора Райх е търговски директор на компания, която се занимава с извличането и търговията с канабидиол. Продуктът се изпраща до клиенти в цяла Европа. “Разбира се Берлин се намира в центъра на тази своеобразна свобода, и е град, където човек може да пробва нещо особено. Мисля обаче, че продуктите съдържащи канабидиол стават все по-популярни в цялата страна”, казва Дебора. Що  се отнася до Европа, броят на търговците с канабидиол , както и на кафенетата предлагащи продукти на негова основа се увеличават непрекъснато. В един магазин в Лондон дори предлагат сладолед съдържащ канабидиол.

Продуктите съдържаши канабидиол набират популярност в Европа

Продуктите които компанията на Дебора предлага са добре оценявани. “ Харесва ми, защото от една страна намалява напрежението, а от друга благодарение на него се стимулира работата на мозъка”, казва един потребител. В козметиката канабидиола е ценна съставка, която има загряващ ефект.

За това да е на мода канабидиола, допринася и фактът, че все повече хора търсят средства с които да заменят традиционните лекарства, и същевременно да допринесат за възстановяване на физическата си и умствена активност., Дали обаче канабидиолът наистина има толкова положителен ефект за здравето ни. За съжаление все още липсват достатъчно надеждни научни изследвания, които да доказват това, но но това не притеснява клиентите на единственото канабис кафе в Берлин.

Мартин Иванов

по материали на :Дойче Веле:

Снимки “’Дойче Веле”/скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар