Камен Алипиев- Кедъра:“ Помнете че независимостта е състояние на духа“

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Предлагаме ви пълния текст на вдъхновяващата реч от днешния антиправителствен протест на спортния журналист Камен Алипиев-Кедъра.

Камен Алипиев

Здравейте, здравейте. Честит празник на всички! Помнете, че независимостта е състояние на духа. И няма кой да ни го отнеме независимо от цялата подмяна, на която сме подложени в изминалите дни и месеци вече, а да не кажа и години. Само преди два дни изминах близо 60 километра из Стара планина, и може би сега трябва да говоря след Боби Сандов, човек, който много държи на българската природа.

На стената на една страхотна хижа „Балкански рози“ намерих един цитат от „Гераците“ на Елин Пелини искам да ви го прочета. „Нямат Бога, нямат смирение в душите си.Всякой него и гледа, а за другите не иска да знае. Всеки зинал като ламя и прибира, мъкне, крие, като че ще векува на земята. А имот колкото искаш.Има за всички и за още толкова. И пак врабците за трохите се карат, а що им пречи да си живеят братскида си помагат, да се обичат. Пречи им завистта,свойствията, лошото сърце. Пречи им дяволът. Той ги държи в ръцете си. Отворил е в душите им бакалница и търгува с доброто и злото.“

Това е положението с българските политици години наред. Те са се самозабравили. Те смятат че могат да контролират съзнанието на всеки един от нас. Те смятат че като докарат хора като тези, които са обградили партийния дом могат да ни затворят устите. Това няма да стане. Няма шанс да бъдат затворени устите на хората, които имат независим дух и са дошли да се борят за своята държава. За тази подменена държава, която всички искаме да си върнем.

Всички говорят за престъпното управление. Аз не желая да повтарям въобще тази теза. Ясно е, че оставката е неизбежна. Всички знаем, че и дъждът ще дойде скоро, защото идва есента, така че и оставката на Бойко Борисов, Иван Гешев и генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, който често забравяте от тази трибуна. Още един човек с подменена биографияТези оставки са неизбежни. Те ще дойдат рано или късно, дори да трябва да стоим 404 дни , както стояхме 2013 и 2014 година,защото вече е невъзможно да се подиграват с хората. И най хубавото от тези протести всъщност е това, което трябва да ни обедини, е че ние научихме политиците от тук нататък , и е неизбежно те да не се съобразяват с това, че ще работят под натиск. Този натиск ще продължава независимо от това, кой ще спечели следващите избори, но това за което трябва да се борим е да променим манталитета на хората, защото знаете много добре, колко пишман-патриоти в момента си стоят вкъщи, пият си ракията със салата и псуват правителството, но не смеят да излязат тук, защото местните дерибеи ще ги уволнят.

Нашата цел на всички нас тук е да пръскаме тези искри на надеждакъм нашите сънародници. Да им помогнем да не се страхуват и да ги поканим да дойдат със нас на улицата за да види управляващата паплач, която в момента ръководи страната, че няма как да работи безконтролно. Да краде! Да лъже! Да усвоява плажове и каквото друго си реши. Така че битката е за промяна на манталитета. Не забравяйте това!

Честит празник на всички и разбира се Оставка!“

Снимка: Facebook/скрийшот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар