Вдъхновение от High Heels модата

Rate this post

Високи обувки с най-различни аксесоари са сред най-бързо развиващите се модни тенденции. Дизайнерите на обувки вече създават модни и елегантни образци на така наречената High Heels мода. Един от тези дизайнери, впечатлен от тази тенденция е живеещият в Италия колумбиец Едгардо Осорио. “Израснах  с майка ми и моите пет лели, които бяха луди на тема обувки. Майка ми винаги е носила у дома обувки на високи токчета. Ето защо растях не само с вдъхновение към жените, но и към обувките”, казва Едгардо.

 

Колумбийският дизайнер Егардо Осорио е щастлив да се занимава с това, което най-много обича

Като младеж той се премества да живее първо в Маями, а после и в Лондон, Най-накрая се установява в Италия, където основава през 2011 година собствената си марка Aquazzura. “Реших да дойда във Флоренция и Тоскана, защото тук има най-голямо разнообразие от изкуство. И при това не става дума само за изработката на обувки, а цяла гама други неща като обработката на кожите”, допълва той. Името Aquazzura означава на италиански език “синя вода”, а Едгардо осорио обича морето и слънцето, и това често може да се види в неговите обувки.

 

Едно от най-важните неща в работата му е изпипването на всички детайли до съвършенство. Междувременно марката вече е световно известна , и обувките се продават навред по света- От Лондон и Париж, до Ню Йорк и Дубай, а обувки с марката Aquazzuro носят звезди като Клаудия Шифер и Дженифър Алистън. “Особеното на моите обувки са шлейфовете зад петите. Обичам да се фокусирам върху задната част на обувките, когато жените вървят”, споделя Едгардо. Той акцентира върху разреза, който подчертава дължината на крака и прави стъпалото да изглежда по-модно и живописно.

 

На High Heels залага и френската марка Christian Leuboutin или италианският дизайнер Джузепе Цаноти ( Gioseppe Zanotti ) , който украсява обувките си с най-различни пъстри декорации.

Високите дамски обувки с най-различни аксесоари вдъхновяват все повече дизайнери

За създаването на своите обувки Едгардо залага предимно на ръчната изработка. “Обичам да нося бижута или да използвам ръчно изработени елементи в моите обувки, които им придават по-голям характер”, признава Едгардо. За 34 годишния дизайнер обувките са страст и приема всичко като сбъдната мечта, защото никога не е очаквал като колумбиец да прави това, което прави в момента. “Не мислех че родителите ми ще ме оставят да се развивам в модния бранш, защото според тях това не е никаква сериозна кариера. Ето защо това е най-големият ми подарък в живота”, казва още Едгардо. Подарък който му позволява да съчета италианският начин на живот и латиноамериканското усещане.

 

Мартин Иванов

по материали на “Дойче Веле

Снимки:’Дойче Веле”/скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар