Ядливи букети

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Едно студио за флористика в Москва създава необичайни букети. Всичките от разни вкусни съставки-краставички, ягоди, малини или паста например. Оказва се букетите от храни са последната мода в сферата на флористиката. В създаването им се е специализирала Екатерина Казмина. За нея посещението на едни от московските пазари е част от работата и. Създава подобни букети, които човек може да хапне от пет години насам.

Екатерина Казмина прави ядливи букети за всеки вкус

“Това е последната мода във флористиката, която в последните години става все по-предпочитана. Правим тези букети за да видим, как ще реагират клиентите ни”, казва Екатерина.

Основава своето студио за флористика през 2015 година заедно със своя приятелка. Днес в студиото работят десет жени. Правят ядливи букети за всеки вкус и повод. Правят за болни хора или за малки изненадващи поводи за любителите на сладките изкушения. Дневно получават по около 30 поръчки. Перфектните съставки, креативно мислене и страстта са най-важните неща за успеха. За направата на един букет отиват около два часа.

Ядливите букети са последната мода във фуд флористиката

“Започваме в началото с форма, която сами сме си направили и работим към върха”, разяснява Екатерина. Това което е вдъхновява най-много за направа на букетите са най-вече ресторантите, необичайни комбинации от вкусове и различни модни аксесоари. Събира идеи и от проекти, в основата на които са залегнали различни декорации със свежи цветя. Някои от букетите декорира според поводите, като например един букет се наложило да украси с инструменти от шоколад.

Колкото и да са красиви, тези букети бързо трябва да се озоват на хладно

Най-големият хит на студиото и е така наречения бургер-букет, състоящ се от килограм и половина храни. “Всички неща в него от хляба до останалите съставки се ядат. Опитваме се да покажем истинските свежи храни”, казва флористката. Букетът от плодове е готов. Следват няколко снимки за близо 600 хилядите и последователи в Инстаграм, и той се опакова готов за доставка. Екатерина дори провежда онлайн курсове за да задоволи интереса на хората към фуд флористиката. За съжаление човек не би могъл да се порадва по-дълго време на нейните букети. Най-много три часа след като са направени, трябва да се озоват в хладилника, ако човек иска да си ги похапне.

Мартин Иванов

по материали на “Дойче Веле”

Снимки: “Дойче веле”/скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар