Всичко е кексчета

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Туба Гечкил

Кокосов орех от брашно, масло и захар или сладък стек говеждо месо и лютиви чушлета, които не са лютиви. Зад тези неща стои името на Туба Гечкил. “Всичко започна когато синът ми имаше рожден ден. Ставаше  на една годинка. Направих му торта във формата на неговата любима играчка. Това ме впечатли дотолкова, че разбрах, че мога да направя почти всичко в кухнята”, разкрива Туба. Може  да я вдъхнови всичко- от снимка в социалните мрежи до цвете на улицата.

Отдала се на това изкуство преди 12 години, а ключът към успеха  и се крие в детайлите. За да изработи един сладкиш понякога са и нужни до два дни в кухнята, а понякога дори цяла седмица.

Ателието и “Red Roses” се намира в Истанбул. Туба Гечкил редовно провежда различни работилници, а заради коронавируса те са от разстояние. Повечето участници са видели нейните креативни сладкиши в социалните медии. Една от тях е иранката Шимая Мохамад.

Някои от десертите и отнемат два дни работа, други по цяла седмица

“Видях какво прави туба от нейния профил в Инстаграм, и моментално бях впечатлена от нейните торти. Редовно правя различни сладкиши у дома, но само прости неща. Сега искам да правя неща като нейните”, споделя Шимая.

Туба Гечкил може да съвори малки лютиви чшлета с шоколад

За своите креативни сладкиши Туба е многократна призьорка на различни конкурси, между които и кулинарната олимпиада в Германия през 2016 година, откъдето има златен и сребърен медал. Нейното изкуство не е само за очите на клиентите, но от магазинче до ателието , всеки може да си купи тортички. В специален шоурум са изложени някои от произведенията и. Най-големите успехи обаче и носят социалните мрежи. “Беше истинска изненада, когато се събудих една сутрин и на всяка секунда получавах все повече мейли и лайкове. Хората започнаха да ми пращат съобщения и да ми се обаждат. Този ден никога няма да забравя”, споделя Туба. И тя продължава да твори, защото няма нито една форма, която не може да направи на сладкиш.

Мартин Иванов

по материали на “Дойче Веле”

Снимки: “Дойче веле”/скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар