Летища от високо

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Германският журналист Андреас Фекер показва летищата от една друга перспектива

Във времената на пандемия, когато летищата са полу празни както от пристигащи и заминаващи, така и от самолетите -излитащи и кацащи , германският журналист Андреас Фекер решава да покаже в своите снимки летищата от една друга перспектива- от високо.

Дали при кацане на Хийтроу или на индонезийския остров Зумбава, всички тези летища могат да се видят заснети в издаденият от него специален албум озаглавен “Летищата отгоре”.  “За мен летищата са като врати за света. Там започва и приключва едно пътуване и те са като маркери за това, какво се е случило в един определен отрязък от време”, казва Фекер.

Изключително красивото и живописно летище на френския куроорт Куршевел

В миналото той е работил като авиодиспечер на повечето военни летища в Европа. Снимките не е правил сам, а заедно с други съавтори. Сред заснетите обекти са летища като това в Мюнхен, до летището на виндхук, намиращо се намибийската пустиня или на отдалечени места като Каналусуак на западното крайбрежие на Гренландия. Летището на френския курорт Куршевел е едно от най-трудните за заради неговата къса писта,намираща се на около 2 хил. метра надморска височина и самолетите могат да кацат само откъм планината.

“Искам читателите да имат усещането, че могат да пропътуват целия свят по страниците на албума без да им се случи нищо лошо, с мисъл за климата въглеродна неутралност и без маска”, казва още авторът.

На летището в Мюнхен прогнозират огромен спад на пътници заради кризата

Повечето летища като това в Мюнхен са полупразни заради епидемията. Небето над тях е спокойно като никога, а броят на пътуващите през тази година бележи драстично намаление. Ако през миналата година само през мюнхенското летище са минали около 48 милиона пасажери,  за тази година прогнозите са, че броят им щд  едва една четвърт от тази цифра. В тези условия човек само може да си мечтае за нови дестинации и пътувания.

летище Тегусигалпа в Хондурас

“Най-вълнуващото приземяване на мен беше на летището в Тегусигалпа в Хондурас, където в края на летището има един хълм и пистата е доста къса”, споделя Андреас Фекер .

Той не иска обаче изцяло да се отказва от пътешествията, и се е насочил към следващата си цел-новото летище на Берлин, което още не е виждал отгоре.

Мартин Иванов

по материали на “Дойче веле”

Снимки: “Дойче Веле”/скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар