Песен с послание

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Времената в които всички останахме затворени между четири стени се оказаха златни за хореографите, които с всякакви хрумвания се опитват да ни накарат да се почувстваме по-близо един до друг от всякога досега. Една от мелодиите, предизвикала истински низ от масово и внезапно танцуване се оказа песента Jerusalema.

Вдъхновени от ритмите, хиляди танцуваха на Jerusalema

Видеа с танцуващи лекари, монаси или просто на хора, обединени от ритъма и посланието на музиката обиколиха цялото интернет пространство,само за да докажат, че за музиката няма ограничения.. Едно от първите видеа с танцуващи в ритъма на песента Jerusalema хора се появи в Ангола, и предизвика лавина от последователи от цял свят – от лекарите и персонала на една болница в Дюселдорф, през персонала на летището в Рига- до свещеници в Италия.

Келеджи Ониеле -танцов хореограф от Франкфурт сам е вдъхновен от тази песен обяснява феноменът Jerusalema така: “Особеното на една песен е това, че тя носи своя душа и предизвиква хората да покажат физическа активност. И това, че дори във времена на пандемия да покажат, че са заедно. Заедно със своя шеф, с чистачката И това което ги обединява е танцът.”

Jerusalema е най-известният танц през миналата година, но далеч не е единственият, защото на различните интернет платформи мнозина хора преоткриха танцуването, а в Европа и по света се развихриха безброй хореографски страсти. Някои избрали да танцуват в ритъма на Blinding Lights на Weekend, други върху Do it Again на J Boog.

“Формулата на успеха на Jerusalema се крие в простото шест по четири. Едно, две три четири, и пак едно две три четири, след което идват шестте крачки за смяна”, разкрива Келеджи. И така във времената на коронавируса следвайки този ритъм, всички показват че могат да са единни. “Посланието На тази песен е много ясно. Че всичко може да се постигне, когато сме заедно дори и в тези тежки времена, и това може да достави удоволствие на всички ни. Без значение от цвета на кожата ни, от религията или от семейното положение. И единствената сила, която може да ни задвижи са емоциите”, споделя хореографът.

И това е посланието на музиката, а в случая на песента Jerusalema, чрез която хората искат да покажат, че са заедно.

Мартин Иванов 

по материали на “Дойче веле”

Снимки: “Дойче веле/скриншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар